Kotkan kaupunginteatteri | 2016

Jane Austen -
Simon Reade

Ylpeys ja ennakkoluulo


SUOMENNOS Aino Piirola
OHJAUS Tommi Kainulainen
KOREOGRAFIA Neil Owens
LAVASTUS Lucie Kuropatová
PUVUSTUS Lucie Kuropatová ja Anne Hannula
VALO JA PROJISOINNIT Essi Santala
ÄÄNI Kaj Günther ja Tommi Leinonen

ROOLEISSA
Rosanna Kemppi,Toni Harjajärvi, Lise Holmberg, Antti Leskinen, Mikkomarkus Ahtiainen, Teemu Koskinen (syyskaudella Juho Markkanen), Mirka Mylläri, Johanna Kuuva (syyskaudella Annuska 
Hannula), Miia Maaranen (syyskaudella Reeta Vestman), Ella Mustajärvi, Osku Haavisto, Anne Niilola, Jarkko Sarjanen, Ida Riikonen, Maija Lintunen, Meiju Järvimäki,  Jaakko Piirainen ja Olle Tepponen
  1. Managing Director
  2. Managing Director
  3. Managing Director
  4. Managing Director
  5. Managing Director
  6. Managing Director

Kritiikkejä:

"Jane Austenin romaanin Ylpeys ja ennakkoluulo näyttämösovitus on eittämättä yksi onnistuneimpia lajissaa. Alkuperäisteoksen hengelle uskollinen sovitus (Simon Reade) Aino Piirolan toimivana suomennoksena luo jyhkeän perustan tanssahtelevalla kepeydellä etenevälle teatterielämykselle [...] Ohjauksen nokkelat oivallukset ansaitsevat oman kiitoksensa, mutta kärkeen nostaisin sen, että Ylpeys ja ennakkoluulo kaikessa makeankirpeydessään on yhtä viihdyttävä kuin vakavakin – tai jompaakumpaa, miten katsoja sen haluaa kokea."
- Anna-Maija Järvi-Herlevi / Kymen sanomat

"Kyseessä on lähes kolmen tunnin näytelmä, mutta yksikään hetki ei ole ylimääräinen. On hämmästyttävää miten hyvin Austenin teksti kestää aikaa ja miten paljon siitä on mahdollista saada irti."
- Lukupino -blogi

"Tulos on paikoin jopa huikea. Näyttämöllä sinänsä tiukasta aiheesta tehdään hyvää farssia ajasta ja yhteiskuntaluokasta, jonka hyvän ja soveliaan puolison arvo laskettiin vuosituloissa ja perinnöissä."
-Marja Krons / Uusi Suomi

"Liki kolmetuntinen puhedraama on aina haaste minullekin (ja etenkin miehelleni, joka ihme kyllä sinnitteli hereillä koko näytöksen läpi!), mutta kummasti sitä aika vierähti Austenin parissa. Niinhän se on, että tarina ja hahmot veivät mukanaan."
- Teatterikärpänen -blogi
”Jokainenhan sen tietää, että naimaton, varakas mies tarvitsee välttämättä vaimon.”

Elizabeth Bennet on nopeaälyinen, teräväkielinen ja idealistinen nuori nainen. Yhteisössä jossa luokka ja varallisuus merkitsevät kaikkea, hän aikoo rikkoa muotin ja naida rakkaudesta, ei rahasta.

Kun piirikuntaan asettuu rykmentti, tuo se matkassaan monelle nuorelle naiselle mieluisia upseereita ja tanssiaisia – ja myös erään kopean herra Darcyn…

Viktoriaaniseen Englantiin sijoittuva upea draamakomedia tuo näyttämölle koko Austenin rakastetun henkilögallerian ja yhden romanttisen kirjallisuuden keskeisistä taistelupareista.

Elizabethina vierailee ihastuttava Rosanna Kemppi ja esityksen ohjaa Kotkan kauden viimeisimpänä työnään kaupunginteatterin ohjaaja Tommi Kainulainen.
.
Suomen kantaesitys oli 16.4.2016 Suurella näyttämöllä
Esityskuvat: Tommi Mattila
Videotraileri: Tommi Kainulainen, Thomas Freundlich ja Tommi Leinonen