Rauman kaupunginteatteri | 2016

Laura Wade

Toisten käsissä


SUOMENNOS JA OHJAUS Tommi Kainulainen
LAVASTUS JA PUVUSTUS Kaisa Rasila
VALOT JA ÄÄNET Valo- ja äänipalvelu Hanttimiehet

ROOLEISSA: Kirsi Kärnä, Joni Kuokkanen, Raisa Sorri, Timo Julkunen ja Hanna Mäkelä
  1. Managing Director
  2. Managing Director
  3. Managing Director
  4. Managing Director
  5. Managing Director
  6. Managing Director

Kritiikkejä:

"Näytelmä suuntaa kriittisen katseen aikaamme, jonka vallitsevia arvoja ovat tehokkuus, oman edun tavoittelu ja voiton maksimointi. [...] Tommi Kainulaisen ohjaus on rytmisesti soljuva ja sopivan iskevä. Näytelmätekstiin kirjoitetut "biitit" - eräänlaiset tilanteiden pysäytykset tai vaihdokset - kuvaavat hienosti niitä hetkellisiä läsnäolon kokemuksia, joihin ajatusmyllyään pyörittävä, turtunut ihminen satunnaisesti havahtuu."
- Annina Karhu / Turun Sanomat

"Näytelmä on psykologisesti tarkkanäköinen ja uskottava. Henkilöiden ajatusten ja tunteiden myllerrykset maistuvat tosielämältä, eivät draamaa varten väritetyiltä. Ilmeisimmän pintatason lisäksi henkilödraama tapahtuu mun pinnanalaisella tasolla."
- Mikko I. Elo / Satakunnan kansa

"Waden teksti antaa runsaasti tilaa näyttelijöille, ja valtaosa kohtauksista tapahtuu kahden näyttelijän kesken. [...] Näytelmän K16-kohtaus on yksi hauskimpia, siinä kiteytyy loistavasti miesten ja naisten erilainen tapa nähdä seksi."
- Maarit Anttila / Länsi-Suomii

"Ruoho ei vaan ole vihreämpää aidan toisella puolella, siellä on kolmemetrisiä auringonkukkia ja mä voin haistaa ne - jos auringonkukkia voi haistaa, en mä tiedä."

Onko parisuhteella viimeistä käyttöpäivää?

Hayley on menestyvä yrityssaneeraaja. Hänen kumppaninsa Steve korjaa tietokoneita kotikäynneillä. Lydian tietokone on rikki, hän on "töiden välissä" ja yksinäinen. Greg koettaa sulattaa sydämensä ympärille kertynyttä ikijäätä ja varjella johtamaansa yritystä konsultoinnilta jota Hayley on organisoimassa.

Kun Hayley ja Steve ajautuvat suhteessaan kriisiin, herää kysymys kannattaako jo kerran rikkoutunutta alkaa korjaamaan vai hankkiako samantien uusi. Löytääkö pariskunta itsensä toisista käsistä? Ja kuinka nopeasti jostakusta täysin tuntemattomasta voi tulla tärkeä? Ja entä jos he sitten taas yhtäkkiä katoavat?

Laura Waden vuonna 2006 kirjoittama Toisten käsissä on brittiläistä, näyttelijäkeskeistä nykydraamaa parhaimmillaan. Se on tarina urbaanistä yksinäisyydestä, rakkaudesta ja rakkaudettomuudesta ja kykenemättömyydestä tarttua ongelmiin.

Suomen kantaesitys oli 30.1.2016   
Esityskuvat: Harri Joensuu

Toisten käsissä teksti tilattavissa Drama Cornerista! Tässä linkki .

Videotrailerit: Mediatoimisto Dorian