Kotkan kaupunginteatteri | 2015

Neiti kevät

Outi Keskevaari

Perustuu Sir Elwoodin hiljaiset
 värit -yhtyeen musiikkiin

Juliste: Matti Vahtera
OHJAUS JA LAVASTUS Tommi Kainulainen
PUKUSUUNNITTELU Anne Hannula
MUSIIKIN SOVITUS JA HARJOITUS:
Ari Ismälä
VALOSUUNNITTELU:
Erkko Horttanainen
ÄÄNISUUNNITTELU JA MIKSAUS:
Tommi Leinonen
KOREOGRAFIA:
Maija Nurmio

ROOLEISSA
Miia Maaranen, Mirka Mylläri Tomi Alatalo, Teemu Koskinen ja Osku Haavisto​

BÄNDI
Ari Ismälä, Kimi Paunonen, Joonas Mäki ja Sami Laakso
  1. Managing Director
  2. Managing Director
  3. Managing Director
  4. Managing Director
  5. Managing Director
  6. Managing Director

Kritiikkejä:

"Ei Neiti kevät musiikkinäytelmä mielestäni ole, vaan pikemminkin ravintolamusikaali ellei peräti pienoisooppera. Siinä on ripaus jotakin uutta, jotakin vanhaa, jotakin oopperasta tuttua eli patetiaa hipovaa tunteellisuutta. On epätoivoista ja destruktiivista etsintää, rakkaustarinaa... [...] Tommi Kainulaisen ohjauksessa on laveutta [...] Haastavissa tunnetiloissa pysyminen siirtymissä repliikeistä lauluun on ohjattu ihailtavalla tarkkuudella. Koomisen ja vakavan ja siihen väliin mahtuvien vivahteiden vaihtelu tuo kokonaisuuteen elämänmakuista syvyyttä."
- Anna-Maija Järvi-Herlevi / Kymen sanomat

"Sir Elwoodin musiikkia kuullaan nyt näyttämöllä ensi kerran ja ihmetellä täytyy miksi kukaan ei ole tarttunut ideaan aikaisemmin. [...] Esityksen ohjaaja Tommi Kainulainen on tehnyt tyylikkään kokonaisuuden ihailemansa yhtyeen tuotannosta."
- Harri Parikka / Reimari

"Toiveissani oli teos, jossa Juha Lehden omaperäiset ja varsin usein myös syvälliset sanoitukset pääsisivät kunnolla esille. Näissä toiveissani en pettynyt. [...] Hieno kokemus, joka kannattaa mennä nauttimaan pelkästään upean musiikinkin vuoksi. [...] Pakkojuttu Sir Elwoodin hiljaiset värit-yhtyeen ystäville."
-Ilkka Kujala / Keskilaakso

"Tommi Kainulaisen ohjauksessa Outi Keskivaarin käsikirjoitus sai musiikin tarinoitumaan. 27 biisiä soi niin hyvin ja osuvasti toinen toistaan koskettavammin. [...] Onnittelin taas itseäni tästä, että pääsin nauttimaan jotain näin upeaa!" 
- Kulttuurikissa -blogi
"Hän on täällä taas, kuinka sua kaipasin
täällä taas, talven yli odotin
ja täällä taas: Neiti Kevät on tullut kaupunkiin."

Anni on palannut Suomeen ja vaikka ulkomailla asuttujen vuosien aikana kertyikin roppakaupalla kokemuksia, niin se tärkein vieläkin puuttuu: rakkaus. Annilla on nimittäin tapana rakastua miehiin joista ei varsinaisesti ole pitkäaikaisiksi kumppaneiksi. Onnistuuko pantteri pääsemään pilkuistaan, jotta sydäntä ei tarvitsisi enää kovin montaa kertaa murtaa? Vai lankeaako Anni jälleen samaan vanhaan ansaan?

Neiti Kevään käsikirjoitus perustuu Sir Elwoodin hiljaisten värien tuotantoon ja nimikkokappaleen lisäksi kuullaan yhtyeen tuotannosta muun muassa Sellaista se on, Älä meeYö tekee meistä varkaatTango ja paljon muuta.

Outi Keskevaari on käsikirjoittajana tuttu muun muassa elokuvista Ainoat oikeat ja FC Venus, sekä televisiosarjoista SykePasila 2.5 ja Kimmo. Teatterin puolella hän on tehnyt yhteistyötä ohjaaja Tommi Kainulaisen kanssa jo yli 15 vuotta.

Kantaesitys oli 26.9.2015 Ravintola Kairossa.
Esityskuvat: Juha Lahtinen

Lue: Pieni haastattelu Neiti kevään tekemisestä Kulttuurikissa-blogissa

Videotraileri: Tommi Kainulainen ja Thomas Freundlich