Kotkan kaupunginteatteri | 2014

Pekka Mandart - Sami Keski-Vähälä

Keisarikunta

Juliste: Matti Vahtera
OHJAUS JA MUSIIKKIDRAMATURGIA:
Tommi Kainulainen
MUSIIKIN SOVITUS JA JOHTO:
Ari Ismälä
KOREOGRAFIA:
Sami Vartiainen
LAVASTUS:
Iita Torvinen
PUKUSUUNNITTELU:
Anne Hannula
VALOSUUNNITTELU:
Essi Santala
ÄÄNISUUNNITTELU:
Kaj Günther

ROOLEISSA
Eppu Pastinen / Toni Harjajärvi, Teemu Koskinen, Mikkomarkus Ahtiainen, Osku Haavisto, Jarkko Sarjanen, Nadja Holopainen, Kalle Pylvänäinen, Lise Holmberg, Antti Leskinen, Anne Niilola, Ella Mustajärvi, Tidjan Ba, Kalle Kurikkala, Arttu Huopainen, Joseph Kaiga / Neil Owens, Elina Virtanen, Tommy Larvi ja Henry Holopainen

ORKESTERI:, Ari Ismälä, Bengt Ingelin, Vesa Kuitunen, Wiljami Salminen. Jonas Mäki ja Jari Sundelin
  1. Managing Director
  2. Managing Director
  3. Managing Director
  4. Managing Director
  5. Managing Director
  6. Managing Director
  7. Managing Director
  8. Managing Director
  9. Managing Director
  10. Managing Director

Kritiikkejä:

"Keisarikunta uppoaa yleisöön kuin hohtimet kaivoon tai veitsi voihin. Esityksen yhtenä ansiona on ohjaaja Tommi Kainulaisen kunnian-himoinen sovitus Pekka Mandartin 
samannimisestä elokuvasta. Keisarikunta ei ole musiikki-näytelmä, vaan puhdasverinen musikaali. [...] Kainulaisen ja koreografi Sami Vartiaisen yhteistyö on saumatonta: musikaalin kohtaukset ja tempo soljuvat eteenpäin mutkattomasti. [...] 
Musiikin rytmi tarttuu takuuvarmasti jalkoihin ja esityksestä poistuessa askellus käy hetken kevyempänä Kotkan kaduilla kulkiessa." 
- Kanerva Jalarvo / Kymen sanomat

"Esitys on jokseenkin täydellinen viihdepakkaus, jossa ei ole heikkoa kohtaa. Katsojille uhkaa tulla hiki lähes tauottomassa ikivihreä-tykityksessä ja nostalgiapitoisuudessaan. Esiintyjät ovat ensiluokkaisia kautta linjan. [...] Tommi Kainulainen on tehnyt komeaa työtä ohjatessaan tämän upean, nostalgiaa tihkuvan näytelmän kaikkien kotkalaisten iloksi. Sen ei tarvitse yhtään hävetä huomattavasti suuremmalla budjetilla tehtyjen pääkaupungin suurmusikaalien rinnalla."
Harri Parikka / Reimari

"Ei jää kyllä yhtään epäselväksi, että meininkihän on loistava heti alkutahdeista. Jalkaa vipattaa heti. [...] Kyllä kannatti lähteä Kotkaan asti Hämeenlinnasta! Keisarikunta on oikeaa hyvän mielen teatteria ja varmasti uppoaa mainiosti pikkujoulukansaan tähän aikaan vuodesta. [...] Keisarikunta saa vahvat neljä tähteä ****"
- Teatterikärpänen -blogi

"Tommi Kainulaisen sovituksessa Keisarikunnasta on muotoutunut eri sukupolvien ihmisiä puhutteleva, nuoruuden paloa ja musiikin - tai taiteen - tekemisen vimmaa kupliva elämän ja ilon ylistys [...] Kainulaiselle tyypillinen visuaalisuutta hyödyntävä tarinankerronta ja vivahteikas ote kohtausten sävyjen vaihteluissa saavat vahvistusta oivaltavasta lavastuksesta, valaistuksesta ja äänimaailmasta."

"Ei-kotkalainen katsoja hullaantuu musikaalin upeasta musiikkikavalkadista, riehaantuu rytmeistä, evergreeneistä ja esiintyjien akrobatiaa hipovasta liikekielestä sekä nauttii silmillään valojen ja värien viettelyksestä. [...]  Musiikin vyöry on valtava, katsojalle tulee tunne, että se tunkee heidän sielunsa sopukoihin ja tulvii läpi katsomon."
-Toini Tellervo Schroderus / Loviisan sanomat

"Olin yllättynyt siitä, miten hyvin tämä hitonmoinen musikaali noudatti elokuvan henkilöitä. Kun oli jo ikäänkuin tottunut niihin, niin hiukan vierasti sitä, miten heidät ottaa vastaan näyttämöllä. Turhaan. [...] Keisarikunta on ihan mahtava!"
- Kulttuurikissa-blogi 


Rempon ja hänen kihlattunsa Ailan tulevaisuudensuunnitelmat menevät uusiksi kun Rempon vanha ystävä Olli saapuu satamakaupunkiin. Ailan kauneussalonkiin säästetyt rahat katoavatkin jatsi-stailiin kun pojat innostuvat ostamaan soittoravintola Fennian ja puhaltavat siihen uuden, tarttuvan rytmin. Ja hetken aikaa koko kaupunki soi! Mutta loppujen lopuksi Rempo joutuu arvioimaan kenen unelmaa hän todella elää?

Pekka Mandartin menestyselokuvaan perustuva musikaali Keisarikunta palauttaa katsojan 50-luvun Kotkaan ja aikaan jolloin kesät olivat pitkiä, laivat rautaa ja musiikki hunajaa korville. Esityksessä kuullaan koko joukko rakastettuja kappaleita; Minnie the Moocher, On the Sunny Side of the Street, Love Me or Leave Me, Luonnonlapsi ja paljon, paljon muuta!

Kantaesitys oli 13.9.2014 Suurella 
näyttämöllä
Esityskuvat: Juha Metso
Videotraileri: Tommi Kainulainen, Thomas Freundlich